Ters projeksiyon filmi nasıl uygulanır?

1. Uygulamadan önce yapacağımız ilk şey, uygulama yapacağımız camın önündeki zemini, uygulama esnasında toz kalkmayacak şekilde ıslatmak olmalıdır.Bu uygulamada dikkat edilmesi gereken en önemli şey,yerden kalkabilecek tozlara karşı önlem almaktır.

2. Uygulamadan önce camı güzelce üstünde toz zerrecikleri kalmayacak şekilde yıkıyoruz. Daha önceden cama yapışmış zerrecikler varsa, jiletle onları kazıyoruz.
 Cam üstünde kalabilecek toz zerrecikleri filmde hava kabarcıklarının oluşmasına neden olur.Camı iyice silip, kuruladıktan sonra,  ölçüsünü cama göre aldığımız filminin koruyucusunu diğer arkadaşın da yardımıyla kaldırıyorsunuz.

3. Daha sonra filmin yapışkanlı kısmına ve cama   solisyonlu sıvı (camsil yada sabunlu su) sıkıyorsunuz.Bu filmin rahat kaymasını ve istediğiniz gibi yerleşmesini sağlayacaktır.

4 - Filmi kırmamaya dikkat ederek cama yapıştırıyorsunuz.

5 - Her tarafın kapandığına, herhangi bir problem olmadığına kanaat getirdiğinizde, profosyonel bir cam sileceği yada benzer (kauçuk ağızlı) bir su alma aleti yardımıyla cam ile filmin arasındaki suyu nazikce dışarı doğru itiniz.Kullanılan Aletler
6 -
İçerideki suyu dışarı attıkca film cama yapışacak ve uzerinde hareket edemeyecektir.( Bu yuzden dikkatli olun)

7 - Yapıştırma işlemi bittiğinde arada kalan suyu da boşalttın.

 Hatasız bir film istiyorsanız, ufak bir parçayı (10cm2) 3-5 kez deneme yanılma yoluyla yapıştırın sökün ki eliniz filmin hassasiyetine alışsın..

Uygulama bittikten sonra 1 kaç gün boyunca aklınıza geldiğinde spatula yardımı ile 4 kenarı yeniden yapıştırın. (tırtıklı olduğu için ileride atma yapabilir)

Filmin tamamen kuruması ve kürlenmesi için otuz gün beklemenizi öneririz. Kürlenme süreci sırasında, küçük su baloncuklarının ve/veya puslu bir görüntünün olması normaldir. Film kurudukça bu görüntüler kaybolacaktır; film tipine ve hava şartlarına bağlı olarak kuruma süresi 30 (hatta 45) gün de sürebilir, birkaç günde de kuruyabilir. Kuruduktan sonra, Ters projeksiyon Filmleri harika görünecektir ve uzun yıllar boyunca işlev gösterecektir.

 

 

Ters projeksiyon filmi nedir?

 Herhangi bir projeksiyonun görüntü aktarılacak filmin arka tarafına konulduğu, görüntüyü izleyecek kişilerin de filmin önünde yer aldığı uygulamalara ters projeksiyon denir.

Hangi renk ters projeksiyon filmi tercih etmelisiniz?

 Kullanacak kişi veya kurumların ihtiyaçlarına göre kullanım şekilleri vardır. Bu ihtiyaçlar, kullanılacak yerin veya mekanın ortamındaki ışık seviyesine ve kullanım amaçlarına göre değişkenlik gösterir. Aydınlık veya güneş alan mekanlarda, beyaz yarı saydam film modelleri, aydınlık olmayan veya az güneş alan pasaj içi gibi mekanlarda, şeffaf, gri veya siyah film modelleri kullanılır.

 Vitrin uygulamalarında yapışkanlı film modelleri kullanılır. Eğer kişi veya kurumlar ters projeksiyon filmini sabah ve öğle dilimlerinde vitrinlerinde uygulamak isterlerse beyaz film kullanmalıdırlar. Öte yandan, akşam üzeri vitrin uygulamasını düşünen kişi veya kurumlar gri veya siyah projeksiyon filmini kullanmalıdırlar.

Ters projeksiyon filmi nerelerde kullanılır?

 Ters projeksiyon filmi, evde, ofiste, kafeteryalarda, mağazalarda, müzelerde, fuar alanlarında, otellerde, konser alanlarında, marketlerde kısacası her türlü mekanda kullanılabilir.

Ters projeksiyon filmi niçin kullanılır?

Ters projeksiyon filmi, normal bir projeksiyon görüntüsünden daha parlak ve yüksek kontrastlı görüntüyü daha az ışık harcayarak elde ettiğinden, kişiler evlerinde ters projeksiyon filmini tercih edebiliyorlar. Esas olarak, günümüzde kişilerin veya kurumların ters projeksiyon filmini kullanmaktaki amaçları, ürünlerin veya hizmetlerin tanıtımını yapmak içindir. Bu sayede kurumlar, hitap etmeyi düşündükleri kişilere görsel bir uygulama olan ters projeksiyon ile rahatça ulaşabilme fırsatını yakalamış oluyorlar.